Quantcast
Televisie

What’s NeXt? Geen tweede seizoen

Sinds 1 april is de nieuwe thrillerserie NeXt te zien op FOX. De reeks, die een doemscenario schets van een AI-programma dat haar makers te slim af is, presteerde matig in Amerika en zal geen vervolg krijgen.

Mensen vs AI

In NeXt volgen we het verhaal van de Silicon Valley pionier Paul LeBlanc (John Slattery). Hij bouwde een fortuin en een erfenis op door het ontwikkelen van levensveranderende uitvindingen, maar vervreemdt gedurende dit proces totaal van de mensen om zich heen. Zo ook van zijn dochter Abby (Elizabeth Cappucino) en zijn jongere broer Ted (Jason Butler). Ted heeft de leiding over zijn bedrijf. Nadat Paul erachter komt dat zijn eigen creatie, NeXt – een krachtige kunstmatige intelligentie – onheil voor de mensheid kan betekenen, probeert hij het project te stoppen. Maar hij wordt ontslagen door zijn eigen broer en blijft achter met niets anders dan angst over de toekomst van de wereld. Wanneer een reeks van onheilspellende technische fouten wijst op een potentiële wereldwijde crisis, bundelt LeBlanc zijn krachten met Speciale Agent Shea Salazar (Fernanda Andrade) om de gevaarlijke nieuwe technologie te stoppen. 

Geen vervolg

What’s NeXt? Alvast geen tweede seizoen. Nadat de eerste twee afleveringen in première gingen in de VS, liet FOX weten dat NeXt niet vernieuwd zal worden. Volgens geruchten zouden hoge productiekosten als gevolg van de pandemie de voornaamste reden zijn. Al moet gezegd worden dat de kijkcijfers en reviews in de VS ook niet spectaculair waren. Gemiddeld haalde de reeks zo’n 2,8 miljoen kijkers per aflevering, met een score van 64-70% op sites als rotten tomatoes en IMDb.

NeXt, elke donderdag om 20u35 te zien op FOX met een dubbele aflevering.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen