Quantcast
Streaming

Solar Opposites keert terug naar Disney+

Op 9 april keert Solar Opposites terug naar Disney+ met een tweede seizoen. De animatieserie is van dezelfde hand als Rick & Morty en toont daar dan ook veel gelijkenissen mee.

Synopsis

De Hulu-original animatieserie van Justin Roiland en Mike McMahan, beide Rick & Morty-veteranen, vertelt het verhaal van vier aliens die van hun eigen exploderende planeet ontsnappen om vervolgens in een Amerikaanse buitenwijk te stranden. Korvo (Justin Roiland) en Yumyulack (Sean Giambrone) zien vooral de vervuiling, de consumptiemaatschappij en de menselijke zwakheid. Maar Terry (Thomas Middleditch) en Jess (Mary Mack) zijn helemaal verzot op de mensen met hun tv’s, fastfood en andere leuke dingen. De missie van het viertal? De Pupa beschermen, de levende supercomputer die op een dag zal evolueren naar zijn ware gedaante, iedereen zal verslinden en de aarde zal terraformen. Seizoen twee van Solar Opposites start op 9 april en wordt grootser, hilarischer en tegendraadser dan ooit. Twee maanden lang zal er elke vrijdag een aflevering online komen.

The Wall

Naast de verhaallijnen van de hoofdpersonages, vertelt de serie ook het verhaal van de inwoners van “The Wall”, de muur in de kamer van Jess en Terry, waar ze mensen, vaak vijanden, bijhouden die ze met behulp van een krimpwapen verkleind hebben en gevangen namen. De inwoners van de muur wennen langzaam aan hun nieuwe leven en bouwen een eigen primitieve maatschappij op, wat heel wat variatie brengt in het plot van Solar Opposites.

Rick & Morty 2.0?

Naast bedenkers Justin Roiland en Mike McMahan toont Solar Opposites nog enkele gelijkenissen met Rick & Morty, de immens populaire sci-fi animatieserie van Adult Swim. Zo zijn beide series identiek qua visuele stijl, maar ook de absurde situaties waarin Korvo, Yumyulack, Jess en Terry terechtkomen, lijken recht uit een aflevering van Rick & Morty gegrepen. Het feit dat Justin Roiland’s stemacteerwerk voor Korvo identiek is aan de stem van Rick Sanchez in Rick & Morty helpt niet om de twee series uit elkaar te houden. De extreme gelijkenissen tussen beide animatieseries hoeven echter niet negatief te zijn. Fans van Rick & Morty die niet kunnen wachten op seizoen 5, kunnen ondertussen met Solar Opposites (heel even) genoegen nemen.

Seizoen 2 van Solar Opposites, vanaf vrijdag 9 april 2021 te bekijken op Disney+.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen