Quantcast
Streaming

Resident Evil Infinite Darkness: Van zombies tot bio wapens

Na acht games heeft de maker van de succesvolle Resident Evil-franchise besloten eens een andere richting uit te gaan: een Netflix-serie.

Mijn ervaring met de resident evil franchise is zo klein als je je maar kan bedenken, maar toch zie ik altijd veel positieve reviews als er weer een nieuwe game is gereleased. En een gameplay walkthrough bekijken kan er ook wel bij. Dus toen ik zag dat er ook een serie zou komen, was ik al meteen benieuwd naar het eindresultaat.

Biologisch wapen

Resident Evil: Infinite Darkness gaat over de Amerikaanse overheid die informatie geheim houdt over een nieuw virus. Acht jaar na het vernietigen van Raccoon city, een stad getroffen door het virus, komt Claire, een gedreven journaliste, er achter dat het ook in Penamstan actief was. En terwijl Claire een groot onderzoek begint, komen er ook andere dingen naar boven drijven. Na een aanval op het Witte Huis beschuldigt de minister van Defensie Wilson China. Hoewel de president nog niet overtuigd is, sturen ze de agenten Jason, Shen May en Leon erop uit om dit te gaan onderzoeken. Maar de missie verloopt niet zoals gepland, want nadat ze in een onderzeeër worden aangevallen door biologisch gemuteerde ratten wordt al snel duidelijk dat deze biologische wapens in volle vaart worden geproduceerd.

Maar Leon voelt ook dat er iets niet klopt en komt er al snel achter dat Shen May en Jason een ander doel voor ogen hebben. Shen May en Jason werken samen om de waarheid over de geheime projecten van Wilson aan het licht te brengen. Soldaten die gebeten zijn door zombies krijgen als ‘geneesmiddel’ injecties die ze heel hun leven lang moeten innemen. Zo voorkomen ze dat ze zelf in een zombie veranderen. Maar dit zorgt wel voor andere problemen, want eenmaal de injecties zijn gestart is er geen weg meer terug voor de soldaten. De injecties bevatten een product dat de soldaten veranderd in gemuteerde monsters als ze het niet meer innemen. Zo wil Wilson een super leger maken van onsterfelijke soldaten.

Computer-Generated anime

De serie bestaat uit vier afleveringen van elk ongeveer 25 minuten. Een korte serie dus, wat ik wel een beetje jammer vindt aangezien ik er wel van genoten heb. Maar de verhaallijn zat goed in elkaar en dat zorgde ervoor dat je geen gevoel kreeg dat het te snel of te traag ging. De visuals zijn ook zeer goed en zijn helemaal anders dan een traditionele anime, waarbij normaal alles getekend is. Hoewel je ziet dat het computer-gegenereerd is, sluit het toch dicht aan bij de realiteit. Het deed me ook denken aan de huidige graphics die je kan zien in de singleplayer modus van Call of Duty, al zijn ze daar wel net iets beter.

Het is wellicht een pluspunt als je de games gespeeld hebt en een goede kennis hebt van de hele verhaallijn van de franchise, maar de serie is perfect te volgen zonder voorkennis. Het geeft langs de andere kant ook een gevoel van mysterie bij nieuwe kijkers die zich toch afvragen wat er in Raccoon city en verder allemaal gebeurd is. En dus kan ik deze serie zeker aanraden aan iedereen die wel wat van horror houdt en/of zich wil onderdompelen in de wereld van Resident Evil.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen