Quantcast
Streaming

Pijnlijk actueel: Oslo binnenkort op Streamz

Het ontstaan van de Oslo-akkoorden tussen Israël en Palestina uit 1993 vormen het decor van deze HBO-film. Vanaf 30 mei te zien op Streamz.

Oslo is een verfilming van het gelijknamig Tony Award-winnende toneelstuk van scenarist en toneelschrijver J.T. Rogers. Samen met Steven Spielberg als uitvoerende producent brengen ze de toneelplanken naar de beeldbuis. Na de spraakmakende miniserie Chernobyl brengt HBO terug een dramatische reconstructie uit van een belangrijke historische gebeurtenis. Deze keer is het onderwerp jammer genoeg zeer actueel en volgt het verhaal een kleine groep Israëli’s en Palestijnen die samen met een Noors echtpaar in 1993 de Oslo-vredesakkoorden leidde. De akkoorden markeerden het begin van een proces om een ​​vredesverdrag tussen Israël en Palestina tot stand te brengen. Het is echter niet allemaal diplomatie en politiek, de film toont ook de onwaarschijnlijke vriendschappen die toen zijn ontstaan.

De cast

In de hoofdrol hebben we Ruth Wilson (His Dark Materials) en Andrew Scott (Fleabag) die het Noorse echtpaar spelen. De cast bestaat verder uit o.a. Jeff Wilbusch (Unorthodox), Salim Dau (Le Bureau des Legendes) en Waleed Zuaiter (The Spy). Neem hier alvast een kijkje.

Oslo is vanaf zondag 30 mei exclusief te bekijken op Streamz en Streamz+.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen