Quantcast
Streaming

Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai beslist mee bij Apple TV+

Een nog nauwere samenwerking tussen de vrouwenrechtenactivist bij uitstek en Apple TV+ staat op stapel.

Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai gaat een meerjarige samenwerking aan met Apple TV+ voor de programmering van zowel drama, documentaires, tekenfilms als kinderseries. Ze bouwen hiermee verder op hun al bestaande relatie en Malala’s vermogen om mensen over de hele wereld te inspireren.

“Makers hun beeld van de wereld laten zien.”

Malala Yousafzai

“Ik geloof dat verhalen de kracht bezitten om families tot elkaar te laten komen, vriendschappen te smeden, bewegingen op te bouwen en kinderen te laten dromen”, zegt Malala Yousafzai. “Ik ben dankbaar voor deze kans om vrouwen, jonge mensen, schrijvers en andere makers te ondersteunen terwijl zij ons hun beeld van de wereld laten zien.”

Pen en pixels

En deze vrouwenrechtenactivist weet wel waaraan en waaraf. Op haar zestiende publiceerde Malala haar autobiografische bestseller Ik ben Malala. Daarna heeft ze nog twee boeken geschreven, is er een documentaire over haar jeugd verschenen en heeft ze Assembly opgericht. Deze laatste is een digitale nieuwsbrief voor meisjes en jonge vrouwen. Sinds de lancering in 2018 worden in Assembly verhalen gepubliceerd van jonge vrouwen in meer dan honderd landen en in meer dan twintig talen. Je kan ze lezen op Apple News.

Recht op onderwijs

Naast haar vlotte pen heeft ze het goed voor met de mensheid. Ze richtte Malala fund op, een organisatie die opkomt voor het recht van meisjes om op twaalf jaar veilig, gratis en goed onderwijs te krijgen. Een sterk groeiende onderneming die we alleen maar kunnen toejuichen, dat staat buiten kijf. Wij zijn alvast benieuwd naar wat de input van Yousafzai teweeg zal brengen bij de streamingdienst.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen