Quantcast
Streaming

Mulan succes op Disney+

In de Verenigde Staten van Amerika hebben de afgelopen twee weken 9 miljoen Amerikaanse huishoudens betaald om naar Mulan te kijken op Disney+. Dat bevestigen verschillende Amerikaanse media.

Disney+ heeft wereldwijd 60 miljoen abonnees, 30 miljoen in de USA en 30 miljoen wereldwijd. In de Verenigde Staten zou een derde, meer dan 9 miljoen, betaald hebben om de film te kunnen bekijken. Om de film te kunnen bekijken, betaald men eenmalig 30 euro bovenop de maandelijkse kostprijs van Disney+. Hierdoor zou Mulan in Amerika ongeveer 261 miljoen dollar hebben opgebracht. In China, waar de film een bioscooprelease kreeg, bracht de film iets meer dan 36 miljoen dollar op. Met de opbrengst van andere landen meegerekend, komt dit op totaal 57 miljoen dollar.

Met een productiebudget van 200 miljoen dollar en een wereldwijde opbrengst van 318 miljoen dollar, kunnen we concluderen dat Mulan het zeer goed heeft gedaan. Ook al kwam er verschillende kritiek, het houdt de mensen niet weg om de film te bekijken. Vanaf 4 december 2020 is Mulan voor iedere abonnee van Disney+ beschikbaar.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen