Quantcast
Streaming

Jupiter’s Legacy: Geen Superman maar The Utopian

Terwijl Marvel en DC zich bezig hielden met het uitbrengen van nieuwe superhelden trailers heeft ook Netflix niet stilgezeten.

Superhelden, daar zullen we nooit genoeg van krijgen. Marvel gaf recent weer een trailer vrij, die het hart van iedere fan terug sneller doet slaan. Maar liefst elf(!) films werden voorgesteld die in een periode van drie jaar één voor één gereleaset zullen worden. Met Wandavision, The Falcon and the Winter Soldier en ook nog DC’s Zack Snyder’s Justice League werd de honger voor superhelden fans al wat gestild, maar nu is er eindelijk weer een oogverblindend licht aan het einde van de tunnel. En ook Netflix heeft niet stilgezeten, want op 7 mei werd Jupiter’s Legacy gereleaset.

The Code

Jupiter’s Legacy gaat over Sheldon Sampson, ook wel The Utopian, en zijn superhelden unie. Al jaren beschermen ze de mensheid met hun krachten en pakken ze schurken aan. Maar de unie krijgt het moeilijk met het veranderen van de samenleving nadat ze jarenlang de zogenoemde ‘Code’ volgden. De code houdt in dat ze ze geen enkel persoon om het leven mogen brengen, ongeacht de situatie. Maar door de steeds gevaarlijkere dreigingen, wordt alles in twijfel gebracht. Sheldon’s zoon Brandon staat bij een gevecht met superschurk Blackstar voor een dilemma. Hij moet kiezen tussen de code naleven en dreigen alles te verliezen, of het redden van zijn ouders en vrienden door de code te breken. Wanneer hij echter voor de ‘logische’ tweede keuze gaat, is Sheldon allesbehalve tevreden. De nieuwe generatie superhelden krijgt hierdoor echter ook steeds meer twijfels of de code wel nog van toepassing is. Ze verliezen steeds meer leden door de code na te leven en raken hun vertrouwen in de unie kwijt.

Ook op vaderlijk vlak krijgt Sheldon steeds minder controle. En na het incident met Blackstar heeft Brandon nog meer moeite iets goeds te doen in de ogen van zijn vader. Maar ook Chloe, de dochter van de Utopian, heeft een ander zicht op de dingen dan haar ouders. Chloe heeft een slechte relatie met haar vader en leeft een modelleven vol drank en drugs, nadat ze haar eigen leven wou leiden zonder superhelden gedoe. Toch krijgt ze dagelijks nog te maken met haar vroegere leven, waar de nodige conflicten bij ontstaan.

Tijdens het verhaal krijgen we ook afwisselend flashbacks te zien hoe het allemaal is begonnen, hoe Sheldon en zijn unie aan hun krachten zijn gekomen. Na de dood van zijn vader ziet Sheldon een soort visioen in zijn hoofd waar hij zijn vader steeds ziet en een mysterieuze plek. Iedereen rond hem denkt dat hij gestoord is geworden behalve zijn vriend George, die hem wil helpen. Uiteindelijk gaat Sheldon met een groep mensen die hij in zijn visoenen ziet op zoek naar een mysterieus eiland. Deze keer zien we geen radioactieve spin, superserum of futuristische gadgets die voor krachten zorgen, maar een ‘entiteit’ die waardevolle personen zoekt.

Combinatie Marvel en DC

De serie zit wat tussenin de stijlen van Marvel en DC. De stereotype pakjes geven je een Superman vibe, maar de samoerai bountyhunter en de hersenmanipulator deden me dan weer denken aan Marvel. Toch gaat de serie iets meer in de richting van DC door de sfeer in het verhaal. De twijfels, frustraties en problemen die de personages krijgen. Een onthoofding of het afhakken van lichaamsdelen maken het ook wat minder ‘familievriendelijk’. Maar de serie heeft wel iets verfrissend, want je begint zonder enige kennis van de personages en het verhaal waardoor je toch nieuwsgierig blijft naar wat er gaat gebeuren en je alles op je af kan laten komen. In tegenstelling tot zijn twee grote broers, waar je veel voorspellingen kan doen met kennis van de strips en het immense universum waarin het zich afspeelt. Hoewel de serie nooit zal kunnen tippen aan Marvel en DC, zit er wel iets veelbelovend in. En na het einde van de laatste aflevering, die met een plot twist eindigde, kijk ik al uit naar een vervolg.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen