Quantcast
Streaming

Historische Oscarnominatie voor Apple’s animatiefilm Wolfwalkers

Twijfels over Apple TV+? Hun eerste Oscarnominaties trekken je over de streep. Wolfwalkers is genomineerd voor beste animatiefilm.

Een jaar na de lancering van hun Original-films slepen ze twee van de meest prestigieuze nominaties in de wacht. Een mooie aanvulling voor prijsbeest Wolfwalkers. Deze film viel wereldwijd in de smaak bij het grote én kritische publiek. Critici gaven het alvast de ultieme stempel van goedkeuring, die van beste animatiefilm. Dit magisch filmstuk heeft al een AFI FEST-prijs op zijn naam en is genomineerd voor een BAFTA, Goden Globe en 10 Annie Awards. Ook de Producers Guild of America nomineert Wolfwalkers voor de beste animatiefilm.

“Nog meer prachtig werk”

Jamie Erlicht, Programmatiedirecteur Apple

En niet onbelangrijk: oorlogsfilm Greyhound met Tom Hanks in de hoofdrol is genomineerd voor beste muziek. Intern luidt het alleszins niets dan lof en tevredenheid: “We zijn heel blij met de Oscarnominaties”, zegt Jamie Erlicht, programmadirecteur bij Apple. “Onze felicitaties gaan uit naar de filmmakers en de cast en crew die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt en iedereen die deze films overal ter wereld onder de aandacht heeft gebracht. Ik kan nu al vertellen dat er nog veel meer prachtig werk op stapel staat”, belooft Erlicht. Wij zijn alvast benieuwd.

Pijl en betovering

Wolfwalkers vervoert je naar een tijd van bijgeloof en toverkunst. Je reist naar Ierland met een jonge jagersleerling, Robyn Goodfellowe en haar vader om daar de laatste roedel wolven weg te vagen. Een nieuwe vriendschap gooit echter roet in het eten. Geheimen trekken Robyn dieper het konijnenhol in, met gevaar voor eigen leven…

Zowel Wolfwalkers als Greyhound zijn op dit moment te bekijken op Apple TV+.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen