Quantcast
Streaming

For All Mankind: de maanlandingen, maar anders

Wat als de Sovjets de eersten waren op de maan? Rond die vraag is For All Mankind opgebouwd. De serie – die een alternatieve versie van de geschiedenis schetst – is momenteel toe aan haar tweede seizoen.

‘Ik neem deze stap voor mijn land, mijn volk en de Marxistisch-Leninistische manier van leven.’ Dat zijn de woorden van de eerste man op de maan in de serie For All Mankind. En zo begint het verhaal waarin NASA wanhopig probeert om de Russen bij te benen en de bovenhand te halen in de space race.

Geloofwaardig

For All Mankind neemt een loopje met de realiteit, maar toch blijft de reeks dicht bij de werkelijkheid. Zo spelen verschillende historische personages een rol in het verhaal. Neem bijvoorbeeld Werner Von Braun, de nazi-raketwetenschapper die na de oorlog onmisbaar was voor het Amerikaanse ruimteprogramma. De Rus Alexei Leonov, die in de reeks de eerste man op de maan is, was in realiteit de eerste man die ooit een ruimtewandeling uitvoerde. Ook Wubbo Ockels, de eerste Nederlander in de ruimte, krijgt een rol. Naast non-fictieve personages vertrouwt For All Mankind ook sterk op correcte wetenschap om het verhaal geloofwaardig te houden. Astronaut Garrett Reisman zat mee aan tafel toen de serie geschreven werd, om er op toe te zien dat de schrijvers geen wetten van de fysica braken. Het gevolg is een serie die wetenschappelijk correct (of tenminste geloofwaardig) is.

Het tweede seizoen van For All Mankind is nu te zien op Apple TV+.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen