Quantcast
Streaming

Ewan McGregor keert terug als Obi-Wan Kenobi

Deze maand beginnen de opnames van Obi-Wan Kenobi, de Disney+ special over een van de meest iconische personages in het Star Wars universum. Wie is Obi-Wan weer? Welke series en films moeten we gezien hebben om mee te zijn? En wat heeft Disney nog meer in petto voor haar Star Wars-fans?

Disney laat haar Star Wars-fans niet in de kou staan. Sinds het gigantische mediaconglomeraat alle rechten op Star Wars overkocht van Lucasfilm, produceerde het bedrijf als een goed geoliede machine jaarlijks nieuwe films, series en spin-offs. Zo kreeg de Star Wars fanbase al een volledig nieuwe sequeltrilogie, enkele aparte films en origin stories als Rogue One en Solo, een passend slot voor de door Lucasfilm beëindigde Star Wars: The Clone Wars animatieserie, de nieuwe Rebels animatieserie, The Mandalorian, en nu ook een special: Obi-Wan Kenobi.

Cast

Dat fanfavoriet Ewan McGregor na zestien jaar zal terugkeren als Obi-Wan Kenobi, was al langer geweten. McGregor is dankzij zijn rol in de prequeltrilogie onlosmakelijk verbonden met zijn personage, de wijze, lichtjes sarcastische jedimeester Obi Wan. Ook de terugkeer van Hayden Christensen naar zijn personage Darth Vader, is al langer aangekondigd. Met een tweet werd begin april meteen ook de volledige cast van Obi-Wan Kenobi bekendgemaakt. Naast McGregor en Christensen zullen er nog prequel acteurs terugkeren. Zo zullen Joel Edgerton en Bonnie Piesse opnieuw hun rol opnemen als Owen Lars en Beru Whiteson Lars, die we zagen in Attack of the Clones en Revenge of the Sith. We zien ook een hoop nieuwe gezichten, waaronder Game of Thrones-ster Indira Varma en Sung Kang, bekend van zijn rol als Han in The Fast and the Furious.

Chronologie

Met zo’n immense hoeveelheid aan Star Wars films en series, die de meeste van ons waarschijnlijk niet allemaal gezien hebben, kan je jezelf de vraag stellen of je wel genoeg mee bent met het verhaal om Obi-Wan Kenobi te kunnen volgen. Wie zich alvast wil voorbereiden op de serie hoeft niet per se alle Star Wars films en series te bekijken. Obi-Wan Kenobi speelt zich tien jaar na de prequeltrilogie af. In deze films, episodes I t.e.m. III, wordt het verhaal verteld van de jonge Anakin Skywalker die wordt opgenomen en getraind in de orde van de Jedi, nadat hij bevrijd wordt uit de slavernij. Het verhaal bereikt een climax in Episode III, waar Anakin zich in een tweestrijd bevindt tussen de goede en kwade kant van “The Force” en uiteindelijk toegeeft aan het kwaad en transformeert tot de gevreesde Darth Vader, de antagonist in de originele Star Wars uit 1977. Episode I, II en III zullen dus waarschijnlijk een must zijn om het plot van Obi-Wan Kenobi te kunnen volgen. Wie zich graag nog wat verdiept in de ingewikkelde verhaallijn van Obi-Wan en Anakin kan ook steeds de animatieserie Star Wars: The Clone Wars kijken. Deze serie vertelt het verhaal van Anakin, Obi-Wan en co tijdens de Clone Oorlogen, een periode tussen Episode II en III. Hoewel de serie aanvankelijk bedoeld was voor een jonger doelpubliek, evolueerde The Clone Wars tot een waardige aanvulling voor het verhaal die een steeds meer volwassen doelpubliek aantrok. Uiteindelijk vult de reeks enkele gaten op in de tijdlijn van Episode III, waarmee het kort overlapt.

Star Wars: the Clone Wars © Disney
Star Wars: The Clone Wars – © Disney+

Meer

Obi-Wan Kenobi zal niet de laatse toevoeging aan de Star Wars franchise zijn. Er wordt momenteel namelijk gewerkt aan nog twee nieuwe spin-offseries: The Book of Boba Fett en Ahsoka. Die zullen het verhaal vertellen van premiejager Boba Fett (Temuera Morisson) en Ahsoka Tano (Rosario Dawson). Disney bevestigt daarvoor de samenwerking met Dave Filoni, bekend van The Clone Wars en Jon Favreau, de drijvende kracht achter The Mandalorian.

Alle Star Wars content is beschikbaar op Disney+.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen