Quantcast
Streaming

Disney+ zal in 2026 de meeste abonnees wereldwijd hebben

Sinds 1 januari 2021 heeft Disney+ wereldwijd 94,9 miljoen abonnees. Hiermee heeft de streamingsdienst veel sneller dan gedacht haar doelstelling bereikt. De oorspronkelijke doelstelling was om pas in 2024 90 miljoen abonnees te hebben. Uit een voorspelling van Digital TV Research blijkt nu dat Disney+ in 2026 de grootste streamingsdienst wereldwijd zal worden op vlak van abonnees.

Volgens Digital TV Research zal Disney+ in 2026 een 294 miljoen abonnees hebben en zal Netflix op 286 miljoen abonnees stranden. De meeste abonnees voor Disney+ zullen uit India komen waar 98 miljoen mensen een abonnement voor Disney+ Hotstar zullen nemen.

Het succes achter Disney+ is te danken aan al de grote series en films die de komende maanden en jaren nog gaan verschijnen en degene die al verschenen zijn. WandaVision, de allereerste serie van Marvel voor Disney+, is momenteel de populairste serie wereldwijd.

In de toekomst komen er nog tal van series rond Marvel en Star Wars naar het platform en met de komst van het zesde merk Star komt er in één klap een dozijn van volwassenen content bij.

Tenslotte zullen de andere streamingsdiensten op de markt ver achter Netflix en Disney+ blijven in 2026. Prime Video van Amazon zal 184 miljoen abonnees tellen, HBO Max 50 miljoen en Apple TV+ slechts 11 miljoen.

Bron: Digital TV Research

Toon meer

Gerelateerde Artikelen