Quantcast
Streaming

Disney+ bereikt mijlpaal van 100 miljoen abonnees

CEO van Disney Bob Chapek kondigde gisteren tijdens de virtuele jaarlijkse aandeelhoudersvergadering aan dat Disney+ de 100 miljoen wereldwijde betaalde abonnees heeft overschreden in slechts 16 maanden sinds de lancering. Analisten voorspellen dat Disney+ in 2026 de grootste streamingsdienst wereldwijd wordt.

Chapek liet tijdens de aandeelhoudersvergadering weten dat, naar aanleiding van het grote succes van Disney+, men bij Disney meer wil investeren in content. Hun nieuwe doel is om ieder jaar meer dan 100 Disney+ Originals uit te brengen.

“Het enorme succes van Disney+ – dat nu de 100 miljoen abonnees heeft overschreden – heeft ons geïnspireerd om nog ambitieuzer te zijn en onze investeringen in de ontwikkeling van hoogwaardige content aanzienlijk te verhogen. We hebben zelfs een doel gesteld van meer dan 100 nieuwe titels per jaar uit te brengen. Dit omvat producties van Disney Animation, Disney Live Action, Marvel, Star Wars, en National Geographic. Onze direct-to-consumer business is momenteel de topprioriteit van het bedrijf.”

Bob Chapek, CEO van The Walt Disney Company

De 100 nieuwe titels per jaar staan los van de titels die jaarlijks op Star zullen verschijnen. Het grote succes van de streamingsdienst is te danken aan de enorme catalogus oudere Disneyfilms en Originals zoals The Mandalorian en WandaVision.

Disney+ is verkrijgbaar aan 8,99 euro/maand of voor 89,99 euro/jaar.

Lees meer over Disney+ via deze link.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen