Quantcast
Throwback

De vijf populairste internationale series uit 2020

Sinds de komst van streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Prime Video zijn er nog nooit eerder zo veel series gemaakt als nu het geval is. Content is van ontzettend belang voor deze bedrijven en daarom worden – zeker bij Netflix – series aan de lopende band ontwikkelt. Bij Seriekijker blikken we iedere donderdag terug op de vijf populairste internationale series uit een bepaald jaar. Vandaag blikken we terug op die uit 2020.

‘Ozark’ – seizoen 3 (Netflix)

Op 27 maart 2020 verscheen het derde seizoen van ‘Ozark’ op Netflix. Het derde seizoen kon rekenen op enorm positieve reacties van zowel fans als critici. Van laatstgenoemden behaalde de serie een score van 98% op Rotten Tomatoes. In de Verenigde Staten keek men volgens Nielsen in totaal 30,46 miljard minuten naar de reeks. Een absoluut record!

‘Lucifer’ – seizoen 5 deel 1 (Netflix)

Normaal stonden er in 2020 een 16-tal afleveringen van ‘Lucifer’ gepland om te verschijnen op Netflix. Hoe dan ook, zoals bij veel producties stak ook corona bij deze serie daar een stokje voor. Doordat nog niet alle afleveringen waren opgenomen, besloot Netflix om het vijfde seizoen in twee delen uit te brengen. Het eerste deel, bestaande uit 8 afleveringen, verscheen op 21 augustus 2020 op de streamingsdienst. Die afleveringen werden 18,95 miljard minuten bekeken en daarmee staat ‘Lucifer’ op de tweede plaats.

‘The Crown’ – seizoen 4 (Netflix)

Het vierde seizoen van ‘The Crown’ bestaat uit 10 afleveringen en verscheen op 15 november 2020 op Netflix. Ondanks een score van 97% op Rotten Tomatoes van critici was dit het seizoen met het meeste commentaar over de accuraatheid van bepaalde historische feiten. Desondanks keek men 16,28 miljard minuten naar het vierde seizoen van ‘The Crown’ waardoor het op de derde plaats staat van populairste series uit 2020.

‘The Mandalorian’ – seizoen 2 (Disney+)

Het tweede seizoen van ‘The Mandalorian’ verscheen op 30 oktober 2020 op Disney+ en was de enigste grootste release voor de streamingsdienst van dat jaar. In totaal keek men 14,52 miljard minuten naar dit tweede seizoen waarmee ‘The Mandalorian’ op de vierde plaats staat. Geen wonder dat men achter de schermen volop bezig is met het maken van spin-offs en vervolgreeksen.

‘The Umbrella Academy’ – seizoen 2 (Netflix)

Last but not least sluiten we deze lijst voor 2020 af met het tweede seizoen van ‘The Umbrella Academy’. Deze verscheen op 31 juli 2020 op Netflix en werd net zoals het eerste seizoen met positieve reviews van critici ontvangen. In totaal werd de reeks 13,47 miljard minuten bekeken waardoor het op de vijfde plaats staat.

Dit waren de vijf populairste internationale series uit 2020. Volgende week donderdag blikken we met Seriekijker terug op die uit 2019.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen