Quantcast
Throwback

De vijf populairste internationale series uit 2019

Sinds de komst van streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Prime Video zijn er nog nooit eerder zo veel series gemaakt als nu het geval is. Content is van ontzettend belang voor deze bedrijven en daarom worden – zeker bij Netflix – series aan de lopende band ontwikkelt. Bij Seriekijker blikken we iedere donderdag terug op de vijf populairste internationale series uit een bepaald jaar. Vandaag blikken we terug op die uit 2019.

1. Lucifer – seizoen 4 (Netflix)

Op 8 mei 2019 verschenen de 10 afleveringen van het vierde seizoen van Lucifer op Netflix. Het vierde seizoen is het eerste seizoen dat volledig door Netflix werd geproduceerd. Nadat de zender FOX de serie annuleerde, besloot Netflix de productie over te nemen en bestelde meteen 10 nieuwe afleveringen. Een geslaagde zet van de streamingsdienst want uit de data van TV Time is gebleken dat Lucifer de meest gestreamde serie uit 2019 is.

2. Stranger Things – seizoen 3 (Netflix)

Op de tweede plek staat het derde seizoen van Stranger Things. Aan het begin van de zomer, op 4 juli 2019, verscheen het derde seizoen op de streamingsdienst. Op één week tijd werd de serie volledig uitgekeken door 26,4 miljoen huishoudens wat op dat moment een record was voor Netflix.

3. 13 Reasons Why – seizoen 3 (Netflix)

Op 23 augustus 2019 verscheen het derde seizoen van 13 Reasons Why op Netflix. Het eerste seizoen werd heel goed ontvangen, het tweede seizoen iets minder en vanaf het derde seizoen vonden veel fans het niet meer goed. Desondanks werd de serie nog veel bekeken op Netflix en is het de derde meest bekeken serie uit 2019 geworden.

4. La casa de papel – seizoen 3 (Netflix)

Op 19 juli 2019 keerden de bekendste overvallers uit Spanje terug op Netflix. Nadat La casa de papel was afgerond op de Spaanse televisiezender Antena 3, besloot Netflix na het overdonderde succes op hun streamingplatform om meteen twee nieuwe seizoenen te bestellen. Daarmee werd seizoen 3 het allereerste seizoen dat volledig door Netflix werd geproduceerd. Nog geen week na de release van de nieuwe afleveringen, raakte bekend dat La casa de papel door 34 miljoen huishoudens werd bekeken. Hierdoor werd het de meest bekeken Europese serie ooit en de vierde meest bekeken uit 2019.

5. Orange Is The New Black – seizoen 7 (Netflix)

We sluiten de top 5 af met het laatste seizoen van Orange Is The New Black. Na 7 seizoenen besloot Netflix om te eindigen met één van de eerste en langstlopende Originals op de streamingsdienst. De serie werd heel goed ontvangen door fans en critici en heeft mee gezorgd voor het grote succes van Netflix.

Dit waren de vijf populairste internationale series uit 2019. Volgende week donderdag blikken we met Seriekijker terug op die uit 2018.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen