Quantcast
Throwback

De vijf populairste internationale series uit 2018

Sinds de komst van streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Prime Video zijn er nog nooit eerder zo veel series gemaakt als nu het geval is. Content is van ontzettend belang voor deze bedrijven en daarom worden – zeker bij Netflix – series aan de lopende band ontwikkelt. Bij Seriekijker blikken we iedere donderdag terug op de vijf populairste internationale series uit een bepaald jaar. Vandaag blikken we terug op die uit 2018.

1. 13 Reasons Why – seizoen 2 (Netflix)

Het tweede seizoen van 13 Reasons Why verscheen op 18 mei 2018 op Netflix. Het tweede seizoen start in de nasleep van Hannah’s overlijden en is voor de andere personages het begin van de moeizame weg naar herstel. Liberty High bereidt zich voor op de rechtszaak, maar iemand probeert de waarheid achter Hannah’s dood verborgen te houden. Een reeks onheilspellende polaroids leiden Clay en zijn klasgenoten naar een complot rondom een verschrikkelijk geheim. Waar het eerste seizoen heel goed werd ontvangen door critici en fans, kon het tweede seizoen op minder enthousiasme rekenen. Desondanks was dit seizoen de populairste serie in 2018.

2. La casa de papel – deel 2 (Netflix)

Ondanks dat het tweede seizoen van La casa de papel op de Spaanse televisiezender Antena 3 werd afgerond op 23 november 2017, verscheen dit seizoen pas op 6 april 2018 op Netflix. Oorspronkelijk had het tweede seizoen 6 afleveringen, maar Netflix had deze opnieuw gemonteerd naar 9 afleveringen. Door het enorme succes van de serie besloot Netflix om de reeks te verlengen voor een derde en vierde deel. In de zomer van 2020 raakte bekend dat er een vijfde en laatste deel komt die in 2021 op Netflix komt.

3. Orange Is the New Black – seizoen 6 (Netflix)

Op 27 juli 2018 verscheen het zesde seizoen van Orange Is The New Black op Netflix. Na een ‘minder’ vorige seizoen kreeg het nieuwe seizoen veel positieve recensies van critici en ook fans konden dit seizoen beter smaken.

4. Black Mirror – seizoen 4 (Netflix)

Ondanks dat het vierde seizoen van Black Mirror eind december 2017 verscheen op Netflix is het in 2018 de vierde populairste serie. Met score van 85% op Rotten Tomatoes is het niet onlogisch dat Black Mirror zo goed scoort.

5. The Handmaid’s Tale – seizoen 2 (Hulu)

Op 25 april 2018 ging in de Verenigde staten het tweede seizoen van The Handmaid’s Tale van start op de streamingsdienst Hulu. De serie kreeg op Rotten Tomatoes een score van 89% van critici en is één van de populairste programma’s op Hulu. In Vlaanderen was de serie te bekijken op Canvas.

Dit waren de vijf populairste internationale series uit 2018. Volgende week donderdag blikken we met Seriekijker terug op die uit 2017.

Bron: TV Time

Toon meer

Gerelateerde Artikelen