Quantcast
Throwback

De vijf populairste internationale series uit 2017

Sinds de komst van streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Prime Video zijn er nog nooit eerder zo veel series gemaakt als nu het geval is. Content is van ontzettend belang voor deze bedrijven en daarom worden – zeker bij Netflix – series aan de lopende band ontwikkelt. Bij Seriekijker blikken we iedere donderdag terug op de vijf populairste internationale series uit een bepaald jaar. Vandaag blikken we terug op die uit 2017.

1. Game of Thrones – seizoen 7

Het voorlaatste seizoen van Game of Thrones ging in première op 16 juli 2017. In tegenstelling tot de vorige seizoenen telt dit seizoen slechts 7 afleveringen in plaats van 10. Critici gaven dit seizoen een score van 94% en ook de kijker was fan. Daarmee was het zevende seizoen van Game of Thrones de populairste serie uit 2017.

2. The Walking Dead – seizoen 8

Op 22 oktober 2017 ging het achtste seizoen van The Walking Dead van start. De eerste aflevering werd in de Verenigde Staten door 11,44 miljoen mensen bekeken. Dit is het laatste seizoen waar de serie nog op veel kijkcijfers kon rekenen. Anno 2021 haalt de serie nog een kleine 3 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. Wereldwijd was The Walking Dead de tweede populairste serie uit 2017.

3. Pretty Little Liars – seizoen 7

Het tweede deel van het laatste seizoen van Pretty Little Liars verscheen op 18 april 2017. Dit seizoen kreeg van critici een score van 78% op Rotten Tomatoes. Wereldwijd was Pretty Little Liars de derde populairste serie uit 2017. Alle zeven seizoenen zijn momenteel te bekijken op Netflix.

4. Vikings – seizoen 5

Het eerste deel van het vijfde seizoen van Vikings verscheen op 29 november 2017. Na vijf seizoenen was de Canadese serie nog steeds ontzettend populair. Op Rotten Tomatoes heeft dit seizoen een score van 8,2/10. Momenteel is de serie het populairste programma van de zender History en de vierde populairste uit 2017.

5. Prison Break – seizoen 5

We sluiten deze lijst af met het laatste seizoen van Prison Break dat op 4 april 2017 in première ging op FOX. Acht jaar hadden fans gewacht om opnieuw de avonturen van Michael Scofield en Lincoln Burrows te volgen. In tegenstelling tot vorige seizoenen had dit seizoen minder afleveringen, namelijk negen. Wereldwijd was Prison Break de vijfde populairste serie uit 2017. Momenteel zijn alle seizoenen te bekijken op Netflix.

Dit waren de vijf populairste internationale series uit 2017. Op donderdag 22 april 2021 blikken we met Seriekijker terug op die uit 2016.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen