Quantcast
Throwback

De drie populairste Vlaamse series uit 2020

De afgelopen jaren werd de Vlaming meermaals getrakteerd op een sterke reeks van eigen bodem. Vroeger waren die enkel via lineaire kanalen te bekijken, maar de dag van vandaag spelen streamingplatformen daar een prominentere rol bij. Iedere donderdag blikt Seriekijker terug op de drie populairste Vlaamse series uit een bepaald jaar. Vandaag blikken we terug op die uit 2020.

‘Undercover’ – seizoen 2

Het tweede seizoen van ‘Undercover’ ging op zondag 6 september 2020 van start op Eén en gelijktijdig op Netflix in Nederland. Waar het eerste seizoen zich afspeelde in de wereld van drugs, focuste het tweede seizoen zich op de illegale wapenhandel. Veel Vlamingen keken uit naar dit nieuwe seizoen. De laatste aflevering werd door 1.587.382 Vlamingen bekeken en daarmee is ‘Undercover’ de meest bekeken fictiereeks uit 2020.

Verhaal

Een klein jaar na de gebeurtenissen van het eerste seizoen werkt Kim (Anna Drijver) bij Human Rights, een organisatie die zich inzet voor vrede en mensenrechten. Omdat haar onderzoek naar illegale wapenhandel in Syrië niet opschiet, vraagt ze tegen de regels in de hulp van haar ex-collega Bob (Tom Waes). Zo komt Bob in contact met de spil van de Belgische illegale wapenhandel: de broers Laurent en JP Berger. Op het eerste gezicht zijn dat vriendelijke kerels die de El Dorado Ranch runnen, een country- en western-manege in het Belgische achterland. Maar achter de schermen zijn de broers meedogenloze wapenhandelaars met bloed aan hun handen. Bob gaat undercover en begeeft zich zo opnieuw in het hol van de leeuw.

‘Black-out’

Twee weken na het einde van ‘Undercover’ werd de eerste aflevering van ‘Black-out’ uitgezonden op Eén. Voordien was de serie al sinds 14 september 2020 in preview te bekijken op Streamz. Op Eén behaalde de serie per week gemiddeld meer dan 1.200.000 kijkers en op Streamz was het de derde best bekeken reeks uit 2020.

Verhaal

Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Niet voor een paar uur maar dagen aan een stuk. Tegelijk wordt de dochter van Annemie Hillebrand ontvoerd, de eerste vrouwelijke premier van België. De ontvoering blijkt rechtstreeks verband te houden met de black-out. De premier moet alles op alles zetten om de crisis het hoofd te bieden én haar dochter te redden. Ondertussen gaat Michael Dendoncker, teamleider van de dienst anti-terrorisme, in een land zonder stroom op zoek naar de daders.

‘Fair Trade’

Op 14 september 2020 ging de Vlaamse streamingsdienst Streamz van start. Die start ging gepaard met het meteen beschikbaar stellen van enkele Vlaamse fictiereeksen, waaronder dit pareltje. Fans zien deze reeks als een ‘Matroesjka’s 2.0′. In 2020 was ‘Fair Trade’ de tweede meest bekeken serie op Streamz.

Verhaal

Het verhaal van Walter Wilson (Kevin Janssens) en Robin De Rover (Ella-June Henrard), twee agenten met jaren dienst die aan de verkeerde kant van de wet belanden. Ze zijn ooit met veel inzet en nobele idealen aan hun carrière bij de politie begonnen, maar zagen te dikwijls maandenlang intensief en gevaarlijk speurwerk verloren gaan door in hun ogen irrelevante procedurefouten, handigheidjes van dure advocaten en dubieuze beslissingen van wereldvreemde rechters. Ze beginnen alsmaar meer buiten de lijntjes te kleuren. Steeds meer, steeds vaker.

Dit waren de 3 populairste Vlaamse series uit 2020. Volgende week donderdag gaan we op Seriekijker verder met die uit 2019.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen