Quantcast
Throwback

De drie populairste Vlaamse series uit 2019

De afgelopen jaren werd de Vlaming meermaals getrakteerd op een sterke reeks van eigen bodem. Vroeger waren die enkel via lineaire kanalen te bekijken, maar de dag van vandaag spelen streamingplatformen daar een prominentere rol bij. Iedere donderdag blikt Seriekijker terug op de drie populairste Vlaamse series uit een bepaald jaar. Vandaag blikken we terug op die uit 2019.

Eigen Kweek – seizoen 3

‘Eigen Kweek’ – © VRT

Op Nieuwjaarsdag 2019 ging het derde seizoen van ‘Eigen Kweek’ van start op Eén. Vlaanderen nam na 18 afleveringen en één kerstspecial definitief afscheid van de familie Welvaert. De laatste aflevering werd op 5 februari 2019 uitgezonden en deze werd door 1.880.041 kijkers bekeken. Hiermee was het derde seizoen van ‘Eigen Kweek’ de best bekeken fictiereeks uit 2019 én eveneens het meest bekeken programma van dat jaar.

Verhaal

Chantal beseft dat de Welvaertjes wel degelijk wiet hebben gekweekt. Kan ze het bewijzen? Gedreven gaat ze aan de slag.

De Twaalf

In het najaar van 2019 ging ‘De Twaalf’ van start op Eén. Na de eerste uitzending werden alle tien de afleveringen meteen volledig op VRT NU geplaatst. Veel Vlamingen keken de reeks in één keer uit, terwijl anderen kozen om iedere week een nieuwe aflevering op televisie te volgen. De serie kreeg veel positieve recensies en ook internationaal kon men de serie smaken. De eerste aflevering werd door 1.575.721 kijkers bekeken en daarmee was ‘De Twaalf’ de tweede meest bekeken fictiereeks uit 2019.

Verhaal

Twaalf gewone burgers worden uit hun dagelijkse leven geplukt en opgeroepen als volksjury van een ophefmakende moordzaak. Ze hebben geen simpele taak: ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers, die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor haar lot; ook het leven van de juryleden neemt een hele nieuwe wending aan. Wanneer de volksjury haar oordeel velt over de schuld van Frie, blijkt dat recht spreken niet voor iedereen dezelfde definitie heeft.

Undercover – seizoen 1

Op 24 februari 2019 ging het eerste seizoen van ‘Undercover’ van start op Eén en op 3 mei 2019 op Netflix in Nederland. De serie werd positief ontvangen en mocht meteen verschillende prijzen in ontvangst nemen, waaronder de juryprijs voor beste serie op het Cinequest Film Festival in Californië. In Vlaanderen keken 1.483.390 kijkers naar de eerste aflevering waardoor ‘Undercover’ eindigt op de derde plaats.

Verhaal

Eén van de grootste XTC-producenten in de wereld, Ferry Bouman, leidt een heerlijk leventje in zijn villa op de grens van België en Nederland. Dit verandert echter wanneer twee undercover agenten Boumans territorium betreden en in zijn leven proberen te infiltreren om zijn netwerk op te rollen.

Dit waren de 3 populairste Vlaamse series uit 2019. Volgende week donderdag gaan we op Seriekijker verder met die uit 2018.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen