Quantcast
Throwback

De drie populairste Vlaamse series uit 2018

De afgelopen jaren werd de Vlaming meermaals getrakteerd op een sterke reeks van eigen bodem. Vroeger waren die enkel via lineaire kanalen te bekijken, maar de dag van vandaag spelen streamingplatformen daar een prominentere rol bij. Iedere donderdag blikt Seriekijker terug op de drie populairste Vlaamse series uit een bepaald jaar. Vandaag blikken we terug op die uit 2018.

Salamander – seizoen 2

Salamander
Salamander – © VRT

Na vijf jaar wachten ging in 2018 eindelijk het langverwachte tweede seizoen van Salamander van start op Eén. In het tweede seizoen ontdekt hoofdinspecteur Paul Gerardi een samenzwering rond het bezit van diamantmijnen. Door zijn onderzoek komen zijn leven en dat van zijn dochter op het spel te staan… Het tweede seizoen werd net zoals het eerste goed ontvangen en is de best bekeken Vlaamse fictiereeks uit 2018. De volledige twee seizoenen van Salamander zijn te bekijken op Streamz.

Over water

Op 16 december 2018 ging het eerste seizoen van Over water van start. In Over water krijgt de voormalige tv-ster John Beckers van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat hij daarom met vernieuwde moed aan de slag in de haven, bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader. John komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste en lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne. De serie werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. De eerste aflevering kon rekenen op 1.412.143 kijkers en is daarmee de tweede best bekeken Vlaamse fictiereeks uit 2018. Momenteel zijn de twee seizoenen van Over water te bekijken op Netflix en Streamz.

Gevoel voor tumor

Afsluiten doen we met de serie Gevoel voor tumor. Deze achtdelige tragikomische fictiereeks gaat over een 25-jarige student geneeskunde wiens leven helemaal overhoop gehaald wordt wanneer hij plots kanker krijgt en zelf patiënt wordt. De reeks werd positief onthaald en de best bekeken aflevering haalde 1.152.139 kijkers. Momenteel is de serie te bekijken op Netflix.

Dit waren de 3 populairste Vlaamse series uit 2018. Volgende week donderdag gaan we op Seriekijker verder met die uit 2017.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen