Quantcast
Throwback

De drie populairste Vlaamse series uit 2017

De afgelopen jaren werd de Vlaming meermaals getrakteerd op een sterke reeks van eigen bodem. Vroeger waren die enkel via lineaire kanalen te bekijken, maar de dag van vandaag spelen streamingplatformen daar een prominentere rol bij. Iedere donderdag blikt Seriekijker terug op de drie populairste Vlaamse series uit een bepaald jaar. Vandaag blikken we terug op die uit 2017.

Beau Séjour

Op 1 januari 2017 ging het eerste seizoen van Beau Séjour van start op Eén. Dit seizoen speelde zich af in Limburg en volgde het verhaal van Kato (gespeeld door Lynn Van Royen) die haar eigen moordzaak probeerde op te lossen. Ondanks dat ze dood is, loopt ze nog steeds rond, maar niemand kan haar horen of zien. Echter zijn er wel een paar mensen die haar kunnen zien. Tijdens de reeks probeert Kato te achterhalen waarom ze is gestorven.

Het eerste seizoen van Beau Séjour was een groot succes in Vlaanderen en het buitenland. De reeks is in meerdere landen te bekijken op Netflix en werd in januari 2021 uitgezonden in Nederland op NPO3. De bekende Amerikaanse auteur van thrillers Stephen King noemde Beau Séjour excentriek, briljant en verrassend. De serie is momenteel te bekijken op VRT NU.

Tytgat Chocolat

In september 2017 ging Tytgat Chocolat van start op Eén. Wanneer Jasper zijn liefje uit Kosovo plots wordt uitgewezen naar haar land van herkomst, reist hij haar samen met vier vrienden achterna. De hoofdrollen werden gespeeld door mensen met een mentale beperking, allen afkomstig van Theater STAP. Tytgat Chocolat is de tweede best bekeken Vlaamse fictiereeks uit 2017.

Amigo’s

Amigo's
Amigo’s – © DPG Media

We sluiten de top 3 uit 2017 af met de VTM-reeks Amigo’s. Amigo’s kijkt binnen in restaurant Amigo’s, gerund door vijf ex-gedetineerden – Rik (Jurgen Delnaet), Berten (Johny Voners), Halil (Sahin Avci), Mathieu (Wouter Hendrickx) en Dylan (Mathieu Sys) – die hun crimineel verleden maar niet kunnen afschudden.

De serie was voor het eerst in 2015 in preview te bekijken op Play van Telenet en werd nadien in 2017 uitgezonden op VTM. De serie was een groot succes en haalde wekelijks 800.000 kijkers. Hiermee is Amigo’s de derde meest bekeken Vlaamse fictiereeks uit 2017. Momenteel is de serie te bekijken op VTM GO en Streamz.

Dit waren de 3 populairste Vlaamse series uit 2017. Op donderdag 22 april 2021 gaan we op Seriekijker verder met die uit 2016.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen