Quantcast
Throwback

De drie populairste Vlaamse series uit 2016

De afgelopen jaren werd de Vlaming meermaals getrakteerd op een sterke reeks van eigen bodem. Vroeger waren die enkel via lineaire kanalen te bekijken, maar de dag van vandaag spelen streamingplatformen daar een prominentere rol bij. Iedere donderdag blikt Seriekijker terug op de drie populairste Vlaamse series uit een bepaald jaar. Vandaag blikken we terug op die uit 2016.

Eigen Kweek – Seizoen 2

Eigen kweek - © VRT
Eigen kweek – © VRT

Op zondag 21 februari 2016 ging het tweede seizoen van Eigen Kweek van start. Dat de kijker uitkijk naar dit nieuwe seizoen, bewijzen de kijkcijfers. De eerste aflevering werd door maar liefst 2.157.926 Vlamingen bekeken. Hierdoor is Eigen Kweek de meest bekeken fictiereeks uit 2016. Datzelfde jaar, op 25 december, werd er van de serie een kerstspecial uitgezonden die bekeken werd door 1.565.284 Vlamingen. De 3 seizoenen en kerstspecial van Eigen Kweek zijn te bekijken op Netflix.

Verhaal

Het verhaal van het tweede seizoen speelt zich vier jaar na het einde van het eerste seizoen af. Het rustige leven van de familie Welvaert wordt verstoord wanneer plots de broer van ‘den Ollander’ verschijnt die nog een appeltje te schillen heeft met de familie.

Als de dijken breken

Als de dijken breken was een epische dramaserie die het verhaal vertelde van een hedendaagse watersnoodramp waarin het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen onder water komen te staan tijdens een zware storm.
De serie was een co-productie van Eén en de Nederlandse omroep EO. De eerste aflevering werd door iets meer dan 1,5 miljoen Vlamingen bekeken en ook in Nederland schommelde de kijkcijfers rond dit aantal.

Callboys

Last but not least eindigen we de top 3 met Callboys. De serie – ontwikkeld door Jan Eelen – gaat over vier vrienden die samen een escortebedrijf runnen. De eerste aflevering werd uitgezonden op 8 september 2016 en was met 1.243.586 kijkers meteen een schot in de roos voor VIER (nu Play4). In Vlaanderen werden de callboys dan ook een begrip. De fans van regisseur Jan Eelen, bekend van programma’s zoals In De Gloria en Het Eiland, zagen af en toe personages uit vorige series van hem de revue passeren. Er verschenen twee seizoenen die momenteel te bekijken zijn op Streamz.

Dit waren de 3 populairste Vlaamse series uit 2016. Volgende week donderdag gaan we op Seriekijker verder met die uit 2015.

Bron kijkcijfers: CIM TV -Noord, 1/1 -31/12/2016, 02-26h, 4+ &gasten -GfK BelgiumNV

Toon meer

Gerelateerde Artikelen