Quantcast
RecensiesToplijsten

Cordon: een reeks die momenteel zeer actueel is

In 2014 verscheen het allereerste seizoen van Cordon op VTM. Cordon is een virusreeks, een genre dat we in Vlaanderen nog niet waren tegengekomen tot 2014. Anno 2020 is de reeks de actualiteit zelve.

Er werd ons vooraf al op het hart gedrukt dat Cordon geen rampenreeks is en wie in bloed ondergedompelde zombies had verwacht is eraan voor de moeite. De fictiereeks laat zien hoe mensen reageren in moeilijke en onzekere omstandigheden, zoals dat tijdens de lockdown het geval was.

Wanneer in het Nationaal Instituut voor Infectieziekten in Antwerpen een besmetting wordt vastgesteld neemt men geen enkel risico. De buurt wordt voor 48 volle uren afgesloten terwijl politiemannen op zoek gaan naar de bron van de besmetting. Een zoektocht die niet van een leien dakje loopt.

De rol van computerspecialist Jana werd zeer goed neergezet door Liesa Van der Aa en ook Veerle Baetens kon ons in haar K-Way overtuigen als juffrouw Katja die met haar klas in het Cordon terechtkwam.

Cordon is een unieke fictiereeks van de strafste soort die zeer realistisch overkwam met een sterk scenario en een hele mooie cast. In 2016 verscheen er een tweede seizoen, maar deze werd niet zo goed ontvangen als de eerste.

Bekijk de volledige reeks van Cordon op Streamz via deze link.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen