Quantcast
Streaming

Aunty Donna: van sketchgroep tot Netflix hit

De Australische comedygroep Aunty Donna werd vorig jaar in heel de wereld bekend met hun Netflix serie Aunty Donna’s Big Ol’ House of Fun. Een tweede seizoen wordt verwacht, maar moet nog bevestigd worden.

Aunty Donna is een sketchgroep, opgericht in 2011, waarvan de naam in Australië al jaren synoniem staat voor absurde humor en idiote typetjes. De groep bestaat uit het trio Mark Bonanno, Broden Kelly en Zachery Ruane, met achter de schermen regisseur Sam Lingham, filmmaker Max Miller en componist Tom Armstrong. Tussen 2011 en 2019 focuste Aunty Donna op live optredens in Australië, maar het trio won ook internationaal aan populariteit op Youtube met enkele web series en een podcast. Pas eind vorig jaar brak de groep internationaal ook echt door met hun Netflix serie Aunty Donna’s Big Ol’ House of Fun.

Synopsis

De Australische komediegroep Aunty Donna nodigt je uit in hun Big Ol ‘House of Fun! In hun nieuwe originele zesdelige sketch-serie van Netflix neemt Aunty Donna kijkers mee op een absurd avontuur door hun dagelijks leven. Kom binnen als je bestand bent tegen satire, parodie, slimme woordspelingen, muzikale nummers en nog veel meer. De serie wordt geproduceerd door Ed Helms, Mike Falbo en Brett Harris voor Pacific Electric Picture Company, en Scott Aukerman en David Jargowsky voor Comedy Bang! Bang!

De trailer van Aunty Donna’s Big Ol’ House of Fun, seizoen 1

De serie van zes afleveringen, die van recensenten een score van 100% kreeg op Rotten Tomatoes wordt mogelijk vernieuwd voor een tweede seizoen.

Love it or hate it

De kijkers van Aunty Donna’s Big Ol’ House of Fun kunnen ingedeeld worden in twee groepen: superfans en mensen die het na één minuut – letterlijk en figuurlijk – voor bekeken houden. De absurde en overdreven stijl die de reeks onderscheidt van andere content op Netflix, maakt ook dat niet iedereen gemaakt is om de serie in één keer te bingen. Anderzijds: die stijl is ook wat Aunty Donna een gigantische internationale fanbase opleverde. Eén ding waar alle recensenten het eens over zijn: zowel Mark als Broden en Zachery zijn geweldige acteurs en een Netflix serie waardig. Wie de hele serie al uitkeek en nog steeds niet genoeg kan krijgen van Aunty Donna en hun typetjes, kan steeds terecht op Youtube, waar de groep nog enkele tientallen uren aan sketches klaar heeft staan.

Manbeast Returns, van Aunty Donna

Aunty Donna’s Big Ol’ House of Fun, nu beschikbaar op Netflix.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen