Quantcast
Televisie

Dit zijn 10 feiten die je moet weten over Familie

Op het einde van het jaar bestaat Familie 29 jaar. Momenteel loopt het 30ste seizoen op VTM en vanaf volgend jaar bestaat de soap 3 decennia. Seriekijker somt 10 weetjes over Familie op die u misschien nog niet wist.

  1. Na Annie Geeraerts en Jef De Smedt acteert Ray Verhaeghe het langst in ‘Familie’. Hij vervoegde in 1993 de rangen van de VTM-soap.
  2. In totaal zijn er 8 verschillende begingenerieken geweest. De allereerste werd ingezongen door Jacky Lafon, die zatte Rita speelde. De huidige is ingezongen door Niels Destadsbader die 10 jaar geleden ook een gastrol had in Familie.
  3. Annie Geeraerts (94) en Ray Verhaeghe (94) vormen het oudste soapkoppel ter wereld. De twee hebben een chauffeur ter beschikking die hen in Deurne en Wilrijk komt ophalen om richting set te vertrekken. Na de opnamen worden ze ook thuis weer afgezet.
  4. In 2022 zal de 7.000ste aflevering van Familie te zien zijn.
  5. 1 seizoen van ‘Familie’ duurt zo’n 93 uur. Dat zijn bijna 4 dagen non-stop ‘Familie’ kijken!
  6. ‘Familie’ is de langstlopende soap op het Europese vasteland. Het Britse ‘Coronation Street’ wordt echter al sinds 1960 uitgezonden.
  7. Vincent Banic is de vijfde acteur die Jans jongste zoon, Guido Van den Bossche vertolkt. Eerder gingen Xander Willems, Lennert Mets, Jordi Rottier en Jelle Florizoone hem vooraf.
  8. Elke dag worden 12 à 14 scènes opgenomen in de studio.
  9. In de jaren negentig werd er een Franstalige versie van ‘Familie’ gedraaid. De opnames gebeurden in de ‘Familie’-decors in Boortmeerbeek, maar de reeks werd bij gebrek aan succes afgevoerd.
  10. 15 scenaristen schrijven dagelijks aan ‘Familie’.

Familie, elke weekdag van maandag t.e.m. vrijdag om 20.00 uur bij VTM.

Toon meer

Gerelateerde Artikelen